Terassi on toinen olohuone – muista se terassia sisustaessasi

Puutarharyhmä STYLE

Puutarharyhmä STYLE

Ruohikko jo vihertää, ja pian kahvia voi taas juoda ulkona auringonpaisteessa odotellessa kohta saapuvaa kesää. Entä jos terassi onkin tyhjä? Näiden vinkkien avulla aloitat terassikauden hyvissä ajoin.

Parvekkeet ja terassit ovat nykyään erottamaton osa omakoti- ja rivitaloasumista, joten kevään saapuminen tarkoittaa kauan odotetun kauden alkamista. Mikä tekee terassista toisen olohuoneen? Näin teet kaudesta mahdollisimman pitkän.

Puutarharyhmä CAPTAIN
Puutarharyhmä CAPTAIN

Puutarharyhmä CAPTAIN
Puutarharyhmä CAPTAIN

Voit siirtää sohvan ja vaikkapa riippumaton terassille kevätsään ollessa vielä viileä. Kangaspäällysteiset kalusteet kannattaa tosin viedä iltaisin suojaan sateelta ja kosteudelta, vaikka pehmeässä sohvassa onkin mukava loikoilla viileämmässäkin säässä. Ennen pihan istutusten täyteen kukkaan puhkeamista tyylikkäät yksiväriset sohvatyynyt ja värikkäät kukkakuvioiset sisustustekstiilit auttavat tekemään toisesta olohuoneestasi todella kauniin ja viihtyisän.

Riippukeinu EL SALVADOR
Riippukeinu EL SALVADOR

Riippukeinu EL SALVADOR
Riippukeinu EL SALVADOR

Sohvaa terassille tai patiolle valittaessa kannattaa muistaa erityisesti käytettävissä olevan tilan koko ja sohvan säilytyksen helppous. Nykyaikaiset pihakalusteet valmistetaan suurelta osin keinotekoisista materiaaleista, joten ne sietävät hyvin sadetta, tuulta ja kylmääkin säätä. Jos kuitenkin haluat puiset pihakalusteet, ne kannattaa viedä varastoon kostean ja kylmän sään ajaksi.

Sohva ROSA

Sohva ROSA

Materiaalien voittokulku

Sohvien lisäksi myös suurin osa muista pihakalusteista valmistetaan keinotekoisista materiaaleista, jotka eivät tosin näytä lainkaan keinotekoisilta. Luonnollista puupintaa jäljittelevä reilun kokoinen pöytä näyttää vaikuttavalta ja suorastaan houkuttelee ruokailemaan ulkona jo keväällä ja myöhäänkin syksyllä. Pidemmän käyttöiän lisäksi myös kalusteiden hoito on helpompaa: pöytä on kattausvalmis yhdellä pyyhkäisyllä. Keinotekoisista materiaaleista valmistetut pihatuolit ovat yhtä lailla helppohoitoisia.

Puutarharyhmä CAPTAIN

Puutarharyhmä CAPTAIN

Usein keinotekoisista materiaaleista puhuttaessa ensimmäisenä mieleen tulee valkoinen tai vihreä muovituoli, joka on edelleen edullinen ja helppo vaihtoehto. Näiden tuolien käyttöikä on kuitenkin suhteellisen lyhyt, ja ne ovat myös ympäristöä rasittava vaihtoehto. Materiaaliteknologia on kuitenkin edistynyt huimin askelin, ja nykyiset materiaalit näyttävät ensisilmäyksellä luonnollisilta ja myös kestävät käytössä entistä pidempään. Samalla nämä pitkään kestävät kalusteet säästävät ympäristöä ja rahaa.

Puutarharyhmä LAURINO
Puutarharyhmä LAURINO

Puutarharyhmä SANDSTONE
Puutarharyhmä SANDSTONE

Herkuttele ulkona säässä kuin säässä

Mitä valoisampia illat ovat, sitä enemmän terassilla ruokailu kiinnostaa. Ja ulkonahan voi mainiosti myös laittaa ruokaa. Ruoanlaittoa varten ei ole enää pitkään aikaan tarvinnut rakentaa mittavaa ulkokeittiötä, sillä uudet grillit toimivat nykyään myös keittotasoina, joten lihaa grillatessa keität tai paistat nopeasti vaikka perunat.

Terassilla herkuttelijoille on myös kaasulla toimivia pizzauuneja. Kutsu ystävät kylään nauttimaan herkullisesta italialaistyyppisestä kesäillasta: pizzat paistuvat kätevästi suoraan pyörillä varustetussa siirrettävässä uunissa.

Paviljonki LEGEND
Paviljonki LEGEND

Aurinkovarjo PARMA
Aurinkovarjo PARMA

Jos olet jäänyt kaipaamaan lomamatkoilta tuttuja lämpimien maiden pitkiä terassikausia, voit nyt tuoda samat tavat kotiin: tilava katos tai paviljonki on helppo tapa jatkaa pihakautta viileämmässäkin säässä, sillä niihin mahtuu koko ruokailuryhmä pöytineen ja tuoleineen. Voit pian huomata, että sateen rapina säänkestävän katoksen alla tuntuu kivalta ja luo mukavan tunnelman. Sadepisarat eivät haittaa trampoliinilla pomppivia lapsia, joten miksi sateen pitäisi estää sinuakaan tekemästä sitä mistä pidät?

Trampoliini

Trampoliini turvaverkolla

Katso myös HoReCa-tuotteet ja -kalusteet.

HoReCa kalusteet

HoReCa kalusteet ravintoloihin ja kahviloihin

Lisätään ostoskoriin…