Miten valita työtuoli koululaiselle ja kotitoimistoon?

Syksyn saapuessa ja oleskelun siirtyessä sisätiloihin - kotiin, kouluun tai toimistoon - ovat kiinnostuksen kohteena työtuolit ja oppimiseen liittyvä. Kotitoimisto on muuttunut suosituksi. Internetin välityksellä työtehtävien suorittaminen suosii itse sopivan paikan löytämistä. Jos kotona sohvalla istuminen, kannettavan tietokoneen pitäminen sohvapöydällä ja itse kyyryssä oleminen on muuttunut päivittäiseksi työskentelyasennoksi, on viimeistään aika kiinnittää enemmän huomiota omaan ryhtiin ja istumiseen. Toimistotuoli ei enää pitkään aikaan ole kuulunut vain toimistorakennuksiin.

Hyvä työtuoli ehkäisee terveysongelmia

* Työtuoli TREVISO

Oikea istuma-asento on hyvän ryhdin perusta

Kun lapsi pääsee kouluikään, on oikea aika valita lapsen tarpeisiin sopiva työtuoli. Kaikkein toimivin keino tuolin valinnassa on se, kun mennään lapsen kanssa kauppaan ja kokeillaan erilaisia tuoleja - lapsen on tunnettava olonsa mukavaksi ja varmaksi tuolissa. Kasvuun sopivassa tuolissa lapsen jalat ulottuvat maahan niin, että polvet ovat suorassa kulmassa ja selkänoja tukee selkää noudattaen sen anatomisia mutkia. Tuolin istuimen korkeus voisi olla säädettävissä. Kun tuoli siirretään pöydän ääreen, on tärkeää, että kädet jäävät pöydän päälle siten, että käsivarsi olisi kyynärpäästä suorassa kulmassa. Keinumekanismi, joka takaa selkänojan dynaamisuuden ja lisää nuorille ja aikuisille tarkoitettujen tuolien mukavuutta, ei ole alaluokkalaisille ja erittäin energisille lapsille suositeltu, sillä se voi häiritä lapsen keskittymistä, jolloin keskitytään enemmän tuoliin kuin oppimiseen.  Jos lapsella on vaikeuksia istua pöydän ääressä oikeassa asennossa, suosittelemme sen sijaan selkänojallista ruokapöydän tuolia, joka on vakaa ja jonka pyörät eivät raavi lattiaa.

Koulun aloittavalle lapselle voi valita yksinkertaisemman työtuolin

* Työtuoili BIANCA

Ehkäise selkävaivoja

Tuolin valinnassa pitäisi etukäteen mitata työpöydän korkeus, jotta pöydän ja tuolin korkeus sallivat käsinojien säätämisen tarvittavissa määrin. Käsien tukeminen oikeaan kulmaan ehkäisee selän vääriä asentoja ja siten osaltaan niska-hartiaseudun jännitystä. Oikean asennon löytämisessä auttaa istuimen korkeuden ja syvyyden säätäminen. 

Hyvä tuoli ei paranna jo kipeytynyttä selkää mutta se ennaltaehkäisee selkävaivojen syntymistä.

Valitse työtuoli vastaamaan työpöydän korkeutta

* Työtuoli MERANO

Työtuoli on investointi

Usein kysytään, miksi toinen tuoli on kalliimpi kuin toinen, vaikka ulkonäöllisesti eroja ei huomaa. Hintaan vaikuttavat muotoilu ja käytettävät materiaalit ja mekanismit, jotka takaavat tuolin pitkäikäisyyden. Juuri koulutiensä aloittaneen lapsen tuolin valinnassa voidaan päätyä edullisempaan tuoliin, sillä lapsi kasvaa nopeasti ulos tuolista, mutta teini-ikäiselle ja aikuiselle tarkoitettuun kalliimpaan työtuoliin voi suhtautua kuin investointina omaan terveyteen.

Hyvin valittu työtuoli luo tunnelmaa

Office4you'n valikoima tarjoaa ergonomian lisäksi myös tyylikkäästi muotoiltuja tuoleja useissa eri väreissä niin kirkkaan värisiä lasten koulutuoleja että klassisia vaaleita sävyjä toimistoon toivotun toimistoilmapiirin mukaisesti. Kalliimmissa design-tuoleissa on mekanismit piilotettu katseilta, jolla saadaan aikaiseksi esimiesasemassa oleville sopiva minimalistinen ja tyylikäs ilme. Jotta väriltään ja mukavuudeltaan sopiva tuoli ei rikkoisi lattiaa, on otettava huomioon pyörien materiaali. Matoille sopivat kovasta materiaalista valmisetut pyörät, parketilla suositellaan käytettäväksi pehmeää materiaalia olevia pyöriä, esimerkiksi kumipyöriä.

Työtuolin pitää miellyttää myös silmää ja sopimaan käyttäjälle

* Työtuoli RAGUSA

Laadukkaan tuolin tunnet käyttömukavuudesta. Väärästä istuma-asennosta aiheutuvat selkä - ja niskavaivat voi ennaltaehkäistä valitsemalla ergonomisesti sopivan työtuolin. Tämä on edullinen ja kannattava investointi pitkävaikutteiseen terveydenhoitoon.

Laadukas työtuoli on investointi

Työtuoli RECARO

Tarpeisiisi sopivat tuolimallistomme löydät täältä: JUNIORITUOLIT, TYÖTUOLIT

Lisätään ostoskoriin…