Kesäkalusteet vuosiksi

Puutarhakalusteiden materiaalina on polyrottinki, muovi, puu, keinopuu, alumiini ja teräs yhdistettynä kankaaseen ja uuteen Textiline-materiaaliin. Niinpä juuri nyt on hyvä aika käydä läpi oma piha sekä tarpeet ja tarvittaessa löytää juuri Garden4you -valikoimasta täydennystä.

Kesäkalusteet - puutarharyhmä FINLAY

Puutarharyhmä FINLAY

Kesäkalusteet - puutarharyhmä STYLE

Puutarharyhmä STYLE

Kesäkalusteet - puutarharyhmä DARCY

Puutarharyhmä DARCY

Että pihakalusteet pysyisivät hyvässä kunnossa vuosia, annamme tässä joitain ehdotuksia:

Varastoi sisätiloihin talveksi, riippuu kaikki kuitenkin siitä, millaiset varastointitilat sinulla on. Jos hankitaan kesäkaluste, jota käytetään myös sisätiloissa, siitä ei ole suurta huolta, tarvitaan vain pinnan puhdistaminen miedolla pesuaineella. Jos huonekalut on sijoitettu kosteisiin olosuhteisiin, mikä on kesäkalusteille haitallisin vaihtoehto, on ehdottomasti tarkistettava, ettei tapahdu homehtumista ja metallin ruostumista.

Muovikalusteet, keinopuu, polyrottinki ja WICKER ovat helposti huollettavia materiaaleja. Kevyt puhdistus pehmeällä sienellä ja miedolla pesuaineella riittää. Myöskään Textiline ei vaadi suurempaa huoltoa ja lisäksi se kuivuu nopeasti.

Puu pitää öljytä, vaurioituneet pinnat käsiteltävä hiekkapaperilla ja puhdistettava pölystä ja annettava öljyn imeytyä kunnolla. Myös kiinnityskohdat on tarkastettava. Myös metallikalusteista on tarkastettava ruuvien kiinnitys ja jos metallikalusteiden metalliosiin on muodostunut ruostetta, on ongelmakohdat puhdistettava ruosteenpoistoaineella ja pinta maalattava sopivalla maalilla.

Huolimatta siitä, että puutarhakalusteet ovat säänkestäviä, niitä ei pitäisi jättää talveksi ulos, vaan siirtää viileään, kuivaan ja hyvin ilmastoituun tilaan sekä peitettävä pölyltä muovilla tai erityisellä peitteellä.

Kesäkalusteet - puutarharyhmä WICKER

Puutarharyhmä WICKER

Lämmin tila voi aluksi tuntua hyvältä idealta, mutta oikeastaan raju kosteusolosuhteiden muutos aiheuttaa puun liiallista kuivumista, halkeilua tai halkeamien suurenemista. Pienet naarmut ja halkeamat ovat kuitenkin normaali ilmiön puun ikääntyessä.

Puu on elävä materiaali ja imee koko ajan kosteutta, mutta jos huonekalu on liian pitkään syksyllä ulkona, se on jo niin kostea, että huoltoöljy ei enää imeydy puuhun. Ei pitäisi myöskään aliarvioida kalustepeitteiden suojaavaa vaikutusta, etenkään puun osalta, joka alkaa vähitellen harmaantua tuulen, auringon ja sateen vaikutuksesta.

Kesäkalusteet - puutarharyhmä WOODY

Puutarharyhmä WOODY

UV-säteilyltä voi suojata kaikki puutarhakalusteet, jolloin varmistetaan kaunis ulkonäkö ja kestävyys. Tärkeää on myös säännöllisyys eli jos jätät huollon monta kertaa tekemättä ja yhtäkkiä huomaat, että puu näyttää kuluneelta, niin sille tuoreen ilmeen antaminen on vaativampi tehtävä.

Kesäkalusteet tulisi huoltaa jo loppukesällä, puukalusteet kesällä, kun on kuivaa, lämmitä ja öljy ehtii imeytyä puuhun.

Myös muovin osalta on tärkeää toimia heti, jos kaluste esimerkiksi likaantuu grillijuhlien aikana. Jos lika on jo imeytynyt muoviin, sitä ei välttämättä enää saa pois. Ehdottomasti tulee välttää teräsharjan käyttöä, sillä se voi vahingoittaa huonekalun pintaa.

Kesäkalusteet - puutarharyhmä EMILIA

Puutarharyhmä EMILIA

Kesäkalusteet - puutarharyhmä RETRO

Puutarharyhmä RETRO

Keinu MONTREAL

Keinu MONTREAL

Riipputuoli DROPLET

Riipputuoli DROPLET

Kesäkalusteet puutarhaan

Trampoliini

Lisätään ostoskoriin…